ŽENSKA FORMULA

  • Tip: tinkture
  • Raspoloživost: Na lageru
  • 1.090,00 din.


  • ŽENSKA FORMULA
ŽENSKA FORMULA – BILJNA FORMULA ZA REGULISANJE ŽENSKIH HORMONA
SASTOJCI

Anđelika (Angelica archangelica - radix), Konopljika (Vitex agnus-castus), Divlji jam (Dioscorea villosa - radix), Valerijana (Valeriana officinalis - radix), Lobelija (Lobelia inflata), Hmelj (Humulus lupulus), Uva (Uva ursi), Kleka (Juniperus communis), Kukuruzna svila (Zea mays L.), Sladić (Glycyrrhiza glabra - radix).

DEJSTVO

Poboljšava komunikaciju između endok. or. u mozgu i jajnika, usporava sta­renje žena na prir. način, pomaže uklanja­nju osećaja vreline, dovodi žen. horm. u ravnotežu, podstiče normalan mes. ciklus.

NAČIN UPOTREBE

-Pocetne doze 70-280 kapi tri puta na dan  u zavisnosti od stanja pacijenta,doze mogu da se povecavaju u zavisnosti od konkretnog stanja pacijenta sto je relativna stvar koja se razlikuje od slucaja do slucaja,ne postoje nikakve nuspojave i nezeljeni efekti jer se radi o potpuno prirodnom estrakovanom bilju koje i u najvecim kolicinama ne moze da steti.

-Biljna formula na vrlo efektivan nacin regulise rad zenskih hormona i celokupnog endokrinog sistema uopste,dovodi do ravnoteznog stanja svih hormona i njihove regulacije i pravilnog funkcionisanja.Sustinski sastojci ove biljne formule cije dejstvo je i primarno za rad hormona su adjelika,divlji jam i konopljika. Ove biljke se jos i nazivaju spasiocima zena .

Divlji jam je južnoamerička biljka, koja se koristi od davnina. Njen koren se upotrebljava za regulisanje prirodnog hormonalnog stanja u ženskom organizmu. Farmaceutska industrija od divljeg jama pravi progesteron. Međutim, to im je postalo previše skupo, pa ga sada prave od konjskog urina.

– Konopljika se koristi za lečenje svih ženskih problema, od PMS-a (premenstrualni sindrom) do menopauze. To su bobice sa drveta. Najčešće se upotrebljavaju za smanjivanje i neutralisanje fibroznih tumora u mokraćnim kanalima.Konopljika pomaže organizmu u uspostavljanju ravnoteže između estrogena i progesterona time što stimuliše proizvodnju progesterona. Ako se uzima kontinuirano tokom nekoliko meseci, pomaže u uspostavljanju hormonalne ravnoteže i smanjenju simptoma PMS-a.Konopljika ne deluje kao biljni estrogen (fitoestrogen), komponente koje se često koriste za regulaciju ženskog reproduktivnog sistema,vec deluje na hipotalamus i hipofizu, male žlezde u mozgu koje kao dirigenti regulišu sve ostale hormone u organizmu. Ona indirektno utiče na povećanje stvaranja progesterona i normalizaciju nivoa prolaktina. Najčešće se koristi kod PMS-a, obilnih menstruacija, neredovnih menstruacija i slabe laktacije (proizvodnje mleka).

– Anđelika. U Kini je zovu don-kvai ili tang-kvai. To je najprodavanija biljka na svetu. Latinski naziv glasi Angelica sinensis.Vrlo je efektivna kod hipogalakcije (smanjeno lučenje
mleka kod dojilja), pomaze kod raznih vidova menstrualni problema i  bolova.Аndjelika je jedna od najstarijih lekovitih biljaka koja do dan danas nije izgubila na vrednosti.Naziv andjeoski ili sveti koren dobila je za vreme haranja kuge u evropi.Zahvaljujuci njenom korenu tom prilikom mnogo ljuidi se  spasilo od crne smrti.

-Pored navedenih biljaka od presudnog znacaja za efektivnost ove biljne formule su i umiruuce i sedativne biljke kao valerijana i lobelija.Lobelija  ima snazno antismazmaticno dejstvo opustajuci ceo organizam stvarajuci osecaj smirenosti ,pritom omogucavajuci adekvatnu cirkulaciju.Cisti i odstranjuje toksine i otrove iz tela.Sladic kao snazni antiseptik utice protiv svih vidova upalnih procesa u nasem telu.

-Biljke kao sto su uva,kleka,kukurzuna svila pomazu kod pravilnog rada mokracnih kanala i  bubrega te njihovog adekvatnog ciscenja koji zajedno delujuci na pravilan nacin pomazu funkcionisanju samih jajnika i ostalih zenskih polnih organa.

-Svi navedeni sastojci  zajedno sa gore pomenutim biljkama „zenskim spasiocima“ na vrlo efektivan i ucinkovit nacin dovode do ravnoteze zenskih hormona,odrzavaju kontrolu samog endokrinog lucenja,poboljsavaju  komunikaciju izmedju edokrinih organa u mozgu kao sto su hipofiza i hipotalamus sa jajnicima.Dovode do usporavanja starenja zena na prirodan i zdrav nacin,otklanjaju osecaj vreline  podsticuci normalan rad mesecnog ciklusa.Da biste resili problem sustina je u promeni losih zivotnih navika i samog nacina ishrane.Biljna ishrana ,primena bazicnog dela programa lecenja prirodnim putem uz konzumiranje osnovnih tinktura dovode i provereno su  siguran put ka konacnom procesu izlecenja i saniranja problema.Tinktura kao takva sama od sebe ,ukoliko ne primenjujete  gore pomenute neizostavne stavke zarad lecenja jedinim zdravim prirodnim putem,vam nece pomoci u adekvatnoj meri.

NETO MASA

50 ml

ČUVANJE

Na sobnoj temperaturi, na tamnom mestu, van domaŠaja dece.

ROK TRAJANJA

Neogranicen.