LOBELIJA

  • Tip: tinkture
  • Raspoloživost: Na lageru
  • 1.090,00 din.


  • LOBELIJA
SASTOJCI:Lobelija (Lobelia inflata)
DEJSTVO:
Dejstvo: ekspektorant (olakšava iskašljavanje), antiastmatik (otklanja astmu), antispazmodik (otklanja grčeve), emetik (tera na povraćanje), dijaforetik (pojačava znojenje). Deluje umirujuće, čisti pluća od toksina, pomaže u izbacivanju sluzi i sekreta, kod bronhitisa, upale pluća.
NAČIN PRIMENE:
Način primene: Kod plućnih problema – koristi se najčešće tokom prirodnog inhaliranja količina koja stane u kašičicu, pa do kašike, u zavisnosti od toga koliko je osoba slaba, na svakih 10 minuta, dok ne dođe do povraćanja. Kod neuromišićnih bolesti (MS, ALS, MD, Parkinson..) – uzima se oralno po potrebi. Može da se masira sa njom ili da se doda u ulje za masiranje.
KOLIČINA: 100 ml
ČUVANJE: Na sobnoj temperaturi, na tamnom mestu, van domašaja dece.
ROK TRAJANJA: Neograničeno.


-Glavni i jedini sastojak ove biljne formule jeste lobelija koju je dr Kristofer zvao „biljka za razmisljanje“,jedna je od najboljih trava protiv grceva i za opustanje(jer nase telo moze postici mnogo toga u svojoj borbi protiv raka KADA NIJE U STANJU NAPETOSTI,sto je jedan od najvaznijih preduslova izlecenja-opustenost i smirenost). -Lobelija spada u grupu biljaka koje prociscavaju krv,efektivno pomaze  cirkulaciju sto je od enormnog znacaja jer se nase telo ne razboljeva na mestima gde imamo dobru cirkulaciju(ovo se odnosi na konstantan protok krvi  kroz limfni i nervni sistem i emocije koje su vezane za sve to).Da bi se izlecili moramo imati konstantan protok DOBROG RASPOLOZENJA I POZITIVNOSTI KROZ CELO TELO,jednostavno moramo da se smirimo i opustimo da bi se poboljsao protok krvi kroz limfu ili nervni sistem(u zavisnosti od konkretnog oboljenja) -Upravo iz ovih razloga je Lobelija sustinska u lecenju plucnih oboljenja,jer opustajuci pomaze ciscenju toksina,pomaze u izbacivanju sluzi i sekreta iz pluca. Koristi se količina koja stane u kašičicu, pa sve do kašike, u zavisnosti od toga koliko je osoba slaba,na svakih  10-15 minuta, dok ne dođe do povraćanja. Prva stvar koja se posle toga uradi jeste pijenje čaja od pitome nane, kako bi se malo stomak smirio.

-Lobelija prvo proširuje bronhije. To je glavni efekat hemijskog jedinjenja lobelin. Drugi efekat jestestimulisanje desetog kranijalnog nerva, vagusa, do tolike mere da povratite. Pluća se skupe, a tečnost se izbaci u vidu povraćanja.Na taj nacin se vrsi prociscavanje pluca.

-Najefektivnije je prilikom uzimanja ove tinkture da se istovremeno vrsi inhalacija etericnim uljima(parenje) od ekukaliptusa ili nane koji prosiruju bronhije i deluju antibakterijski.(prakticno je i da se koristi osvezivac vazduha u koji moze da se stavi bilo koje esencijalnio ulje ali je eukaliptusovo ulje najdelotvornije)

– Kod neuromišićnih oboljenja (MS, ALS, MD, Parkinson..) može da se uzima i oralno po potrebi ali i da se koristi u kupkama, masažama i oblogama…  Ova biljka deluje u tri pravca kao antispazmodik(protiv grčeva), kao neurostimulator i čak može da se koristi i kao sedativ (umirenje nerava). Može da se koristi 150-300 kapi lobelije u kupki. Najbolja stvar kod lobelije jeste kad se primenjuje u masaži. Tinktura od lobelije može da se nanosi na zgrčen mišić utrljavanjem i da se isti momentalno opusti. Dakle, i na taj način se može koristiti. Ali ako neko ima osetljivu kožu, uvek prvo stavite malo, radi provere. Lobeliju možete pomešati i sa bilo kojom vrstom tečne masti kao bazom za tinkturu. U slučaju mišićnih grčeva možete naneti prvo lobeliju, a onda zagrevano biljno ulje. Lobelija deluje i spolja i iznutra.

ČUVANJE: Na sobnoj temperaturi,na tamnom mestu,van domasaja dece

ROK TRAJANJA: Neograniceno.